Instruktörer


STUDION VID HAVET I TRÄSLÖVSLÄGE HAR TYVÄRR STÄNGT

 Bryggyoga finns kvar sommar 2023

"As soon as something is created it will change,

change is the only thing that's constant"

Tid hos oss...

Ska ge dig påfyllning av energi och glädje. Inspirera att ta kommando över ditt liv, hur du vill att det ska vara, vem du vill vara. Förutsättningen för lycka är något vi själva skapar. Alla verktyg finns inom dig, redo att användas!

Tempot och förutsättningarna vi lever i idag kan ibland göra det svårt att skapa tid för det som ger oss energi, vi vill göra allt för att anpassa oss efter individuella behov. Kanske är privat träning det bästa alternativet för just dig? 

Vi finns för er

Hanna Nylin, ägare

- Inside flow

- Warm gentle Hatha 

- Space M yoga/

- gravid & mamma/babyyoga

- yinyoga

- restorative

- SUP-yoga

- PT-yoga

- terapeutisk yoga 

- Musikundervisning


Jag är en individ som har svårt att begränsa mig. Något gör mig intresserad och då kör jag “all in”. Resultatet av detta har gett mig en yrkesutbildning och några år som musikalartist. Boende i Malmö, Århus, Odense och Köpenhamn. Min kärlek sen år 2000 tog mig till Varberg, gav mig 3 barn och våra 2 hundar.


Efter artist åren hade jag behov av stabilitet och läste då till ekonom och arbetade 7 år som ekonom innan min kreativa själ åter tog över styret och egenföretagandet tog vid.

Min livsuppgift är troligen att lära mig vad som är “lagom” Tycker det är väldigt svårt eftersom det, (liksom mycket annat) beror på omständigheter. Den som lever får se, jag vill därför göra mitt bästa för att leva, inte skjuta saker till framtid som jag inte vet något om. Inte slösa tid på att ångra saker utan göra mitt bästa och hoppas det är gott nog.


Yoga för mig är att komma hem var jag än befinner mig. Det är bara jag, min kropp och själ och tiden står still. Att lära känna sin kropp ger styrka långt bortom den fysiska. Du rustas för att klara livet.

Med hjälp av yogan har jag kommit att älska mig själv och vara tacksam för nuet i alla skepnader. Livet är en bergodalbana både känslomässigt och fysiskt, jag har landat i den vetskapen och övar på att acceptera åkturen. Tillfället jag befinner mig i just nu är det enda jag kan påverka, inte gårdagen och inte morgondagen. Livet sker just NU, jag vill vara med och försöker använda mig själv för att observera och notera det jag känner. Kroppen och sinnet är ju faktiskt det enda och BÄSTA verktyg jag har! 

Yogan är enligt min åsikt tillåtande, icke dömande och fullt av möjligheter. Jag önskar vägleda alla jag möter (i studion) att finna vad yoga kan vara för just dig som individ. När jag undervisar vill jag skapa en prestigelös, lättsam stämning. Asanas och flöden kan göras på olika sätt. Det roligaste och mest utmanande tycker jag är att komma på vilket syfte och mål man har med sin träning och genomföra sin praktik i enlighet till vad du önskar uppnå. För mig varierar mål och syfte men det som alltid finns med mig är NÄRVARO. I uppmärksammandet av mina rörelse får jag en inre resa och mentala vila oavsett om yogan är vilsam eller utmanande.

Välkommen träna medvetet med långsiktiga och hållbara vanor med mig.


+ 3000 Undervisningstimmar

+ 1000h Utbildningstimmar


Tony Sanchez, Gosh linage 84 Asanas

Magnus Ringberg, Space M yoga 2018 &2020 

Postural Träning, Optimum Kliniken

Yinyoga & Restorative, Lunakliniken

Inside flow, Gold Instructor

Workshops: Isabel Holmquist, Chad Hamrin, Anthony Benenati, Henrik Schmidt, Milla Floryd, Rusty Wells, Elaine Desouza, Jared McCann, Sara Hoy, Robin Tåg, Michael James Wong, Frida Starvid mfl.

Sara Bäcklund, ägare

- Warm vinyasa

- Space M Yoga

- restorative

- Barnyoga 

- Lunchyoga

- Hälsosamtal 


Jag är ekonomen som lät min passion för yoga, kost, naturlig hälsa och välmående leda in mig på nya vägar. Skolade nyligen om mig till Kost- och hälsocoach och avslutade i oktober 2021 en instruktörsutbildning inom “Space M Yoga”. Yogan har varit en självklar del av mitt liv i nära  20 år. Ser det som en otrolig förmån att kunna dela med mig av mina erfarenheter till er.  


Jag arbetar även med eteriska oljor och förstärker gärna upplevelsen av yogan med dem. Så bli inte förvånad om jag delar med mig av dem på klassen. 


Har älskat yoga sedan mitt första möte med en "krigare". Yogan ger mig styrka och balans. Kroppsligt som själsligt. Oavsett om jag behöver landa ett slag eller kräver ny energi så kan jag hitta den på min yogamatta i min praktik. Jag föredrar oftast mer fysiska former av yoga, allt med värme är toppen för mig. Men även jag behöver landa och hitta kraft i stillhet.


Oavsett vad du har för syfte med din yoga så får rörelse oss att må bra. Du stärker dina muskler och leder och ger dig själv rätt förutsättningar för en frisk kropp. Jag vill inspirera till rörelse och hållbar hälsa genom glädje och kunskap. Tillsammans utforskar vi ditt rörelseomfång och stärker kropp och sinne.


Utbildning:
Space M Yoga, Magnus Ringberg, 200 h

Lina Vesslund yoga varberg studio kajplats

Lina Vesslund

- yang & yin

- Yin 


Jag tränade fysisk yoga i många år utan att vara riktigt närvarande. När jag sen fick en första inblick i yogans filosofi öppnades en ny värld för mig. Jag lärde känna mig själv bättre och ville lära mig mer om yoga!

För mig är yogan det rum där vi tillåts vara i vår kropp till fullo. Vi kan få uppleva sensationer i kroppen, släppa taget om onödiga tankar och lösa upp känslor som tynger oss. I yogan kan vi skala av förväntningar, vanor och tankar för att komma till klarhet. Den fysiska praktiken är helt enkelt ett bra sätt att få vara i nuet.

Yogan gör mig till en bättre människa och jag hoppas att jag kan få skänka dig en stund av lugn, närvaro, glädje eller vad det än är som du söker på din matta. Ta tid till dig själv - du är värdefull!


Utbildning:

200 h Ashtanga och Vinyasa flow, Lärare: Naomi Grosin
50 h Yin, Lärare: Ulrica Norberg

Johanna Hakkert yoga varberg studio kajplats

Johanna Hakkert

- Gravidyoga

- Hatha

- Vinyasa


Jag är den där rastlösa själen som tidigt tänkte att "meditation, det är inget för mig. Jag blir bara mer stressad"! Däremot har yogan som rörelseform varit något som tilltalat mig ända sedan tonåren och som ändå alltid kunnat ge mig en stund av närvaro.

Rörelse, träning och hästarna har alltid varit en självklar del av mitt liv. I träningen och den fysiska yogan fick jag utlopp för min energi och i stallet kände jag 100% närvaro.
Under min utbildning till fysioterapeut fortsatte yogan som en del av min fysiska träning men efter några år som behandlande fysioterapeut insåg jag också hur mycket som fanns att vinna när vi kan implementera lärdomarna från öst i vår västerländska medicin.
Jag har sedan den insikten utbildat mig vidare inom yogan och haft den stora förmånen att kunna implementera yogan i mitt dagliga arbete som fysioterapeut, där mitt huvudområde har varit långvarig smärta och psykisk ohälsa. Och meditation och mindfulness har blivit en självklar del av livet - stannar vi inte upp för att notera livet där det händer, kan vi lätt gå miste om det!

Jag tror starkt på att vi genom fysisk rörelse kan komma åt delar av vårt medvetande som vi i vår moderna vardag kan ha svårt att komma åt. Mina klasser genomsyras därför ofta av fysiska asanas med fokus på hållbar rörelse, för att sedan kunna landa i stillhet och närvaro, som vi sedan kan bära med oss ut i livet.


Utbildning:
- Hatha yoga 200 h, Bali 2017
- LYT yoga, 200h med Lara Heimann 2021
- LYT yoga 100h, advanced level, speciality module 2021.
- LYT yoga 100h, advanced level, core module 2022.
- LYT sequencing 101 och 201, 25h 2021.

elina sundström yoga varberg studio kajplats

Elina Sundström

- Warm yin 

-vik. på allt


Jag är Varbergare sedan maj 2018, ursprungligen från Sala, Västmanland. Jag jobbar som vik. Content manager på Yogobe och håller yogapass och ibland evenemang/kurser/ws inom hälsa av olika slag. Skrivit några böcker som jag ibland föreläser kring.


Yogan hittade jag till som tonåring och har kommit och gått lite i livet. Det var både de fysiska effekterna på sinnesstämningen som fick mig att fortsätta, och det filosofiska intresset, som också omfattar ayurveda, mindfulness men också andra inriktningar inom psykologi, andlighet och existentiella frågor.


Yogan för mig är både det inre utforskandet, och fysiskt och mentalt, för så väl avslappning som sköna flöden som får frihetskänsla i kroppen. Jag älskar så väl yin som vinyasa och andra former av yoga.


Det jag motiveras av i att hålla klasser är att träffa er deltagare och få dela upplevelsen tillsammans.

Johanna Hellen yoga varberg studio kajplats

Johanna Hellén

- Yindalini

- Klangskålar


I samband med att jag hamnade i en djup utmattning 2014 var jag i akut behov att hitta ett sätt att lugna mitt nervsystem. Kundaliniyogan blev för mig ett verktyg för att komma i balans. Jag gick min kundaliniyogalärarutbildning på Mangalam i Varberg 2016-2017 med bland annat Emma Öberg och Gurudass Kaur som lärare. Därefter har jag vidareutbildat och vidareutvecklat mig inom en rad terapeutiska verktyg såsom mindfulness, medicinsk yoga, yinyoga, gong och soundhealing, skogsbad, yogisk healing, reiki healing och psykologi. Jag har precis flyttat till Varberg från Göteborg där jag under många år hållit i yoga på bland annat Hagabadet och Systerknuten. På Kajplats Balans kommer jag att mixa ihop mina favoritpraktiker: Kundaliniyoga, yinyoga och soundhealing (klangskålar).


Jag undervisar på ett lugnt och inkännande sätt - mitt fokus är att du ska få möjlighet att landa i kroppen, stilla ditt sinne och känna lugnet i dig.Ann Velazyuez yoga varberg studio kajplats

Ann Velazquez

- warmI am trained in and practice a functional vinyasa style of yoga called LYT yoga. Created by a physical therapist, LYT yoga focus on moving the body in an efficient and sustainable way so as to avoid injury while also developing strength and flexibility. Focus is on good posture, building a strong core, and moving through all the planes of motion (forward/back, side to side, and twisting).

Originally from Pennsylvania (USA), I have been in Sweden for five years now and currently live in Gödestad with my husband Simon, daughter Leona, and cat Sila. Other than doing yoga almost every day, I enjoy lap swimming at Pingvinen and doing HIIT workouts and weight training in my home gym. I'm looking forward to seeing you in my class!


Utbildning:
 h500 hrs LYT Yoga, teacher: Lara HeimannSara Svensson yoga varberg studio kajplats

Sara Svensson

- Forrest-inspirerad yoga

- Warm yoga


Jag har praktiserat yoga i 17 år och testat massor av olika yogaformer, yoga är ett smörgåsbord och oavsett vad som händer i våra liv (och med våra kroppar och själar!) så finns det alltid någonting användbart att hämta i yogan. Yoga för mig är en vidöppen portal som alltid leder mig till just det jag behöver - oavsett om det är återhämtning, styrka, rörelseglädje eller en möjlighet att vända blicken inåt och varva ner. Detta är vad jag vill dela med mig av till dig!


I maj 2022 tog jag äntligen steget och utbildade mig till yogainstruktör i Skottland där jag utbildades av min stora förebild och fantastiska yogalärare Finlay Wilson på Heart Space i Dundee.


Mina klasser den här terminen kommer att handla mycket om rörelseglädje och styrka. Jag hjälper dig att anpassa positionerna så att du kan uppleva hur din kropp ökar i rörlighet och styrka. Eftersom jag är utbildad inom främst Forrest-yoga så kommer jag använda massor av redskap för att hjälpa dig att hitta en anpassad version av positionen som är bekväm för just din kropp och dina förutsättningar? Så bra va!


Jag kommer att hålla i varma yogaklasser och Forrest yoga-inspirerade klasser som lämpar sig för alla, oavsett om du är helt ny eller om du praktiserat länge. Om du har någon skada så anpassar jag positionerna för dig, detsamma gäller om du är gravid. Alla är välkomna!


200 h ytt, Yoga Alliance Professionals Course for Finlay Wilson at Heart Space Yoga & Bodyworks, Scotland


sandra molvig yoga varberg studio kajplats

Sandra Molvig

- soma moves

- cirkelträning


Sandra heter jag, och jag driver företaget Varberg In Motion. Min produkt är energi och mittarbetsredskap är rörelse. Jag vill att du som deltagare går ifrån mitt pass med uppladdade energidepåer och ett stort leende på läpparna. Låt mig få dela med mig av den rörelseglädjeoch enkelhet som träning innebär för mig. Där rörelsen är själva målet och resultat är det du får på köpet.

Varmt välkommen att träna med mig!


Lina Bäcklin yoga varberg studio kajplats

Lina Bäcklin

(Tillfälligt tjänstledig)

- Slow flow

- Restorative


 Yogan har varit en del av mitt liv och min vardag under många år. Först som en fysisk träningsform och idag som något mycket mer. Något som pågår både på och utanför yogamattan. Ett sätt att se på och uppleva världen. Inte tro på allt jag tänker, stilla sinnets rörelse, lyssna på kroppen, inte tappa bort andetaget, vara sann mot mig själv, skapa mening och sammanhang och möta alla andra levande varelser med respekt och omtanke. Varken att utöva eller undervisa i yoga var en självklarhet för mig utan är något som har växt fram under lång tid. När en gillar något så vill en ju gärna dela det med andra och jag tror att yogan kan vara en hjälp och ett redskap för många människor att må bättre i röran som är livet. Jag vill så väldigt gärna hjälpa andra att hitta pausknappen och lyssna till sitt hjärta.


Utbildning:

200h Vinyasa yoga

1 år grundutbildning i Lyengaryoga
25 h Restorativeyoga

Emma Tejler yoga varberg studio kajplats

Emma Tejler

- Barnyoga

- Familjeyoga

- Flyyoga

- hatha VinyasaJag har yogat mer eller mindre i ungefär 10 år. Innan dess var det gymnastik som gällde, både som utövare och ledare.

Jag tycker om hur yoga får mig att känna mig både kroppsligt och mentalt; mjukare, starkare, lugnare och gladare. Mera jordnära och balanserad. Jag uppskattar yogans kärleksfulla icke-dömande förhållningssätt och ser fram emot att fortsätta lära mig och utforska yogans bredd och djup.


Jag har två små barn som gärna vill yoga med mig och våren 2018 utbildade jag mig till barnyogaledare. Jag brinner nu för möjligheten att på ett lekfullt och kravlöst sätt leda barn in i barnyogans magiska värld.


2021 genomfördes Take the leap 200 h yogalärarutbildning på Flow yogaschool.

Hotyoga bikram varberg studio kajplats

Tom Mårtensson 

(tillfälligt tjänstledig)

- Warm Fusion Yoga

- Warm vinyasa flowÅr 2008 fick jag ett klippkort till yoga från min vännina för

att jag skulle kunna träna upp mina trasiga knän. 

- då började det, Hot yogan har ändrat mitt liv sedan dess. Förutom att mina knän fixades får jag också styrka, välmående, lugn och är i god form.


”Yoga för mig betyder att vara medveten om närvaror och andas rätt hela tiden”.


Välkomna till min klass,


Namaste´🙏